Jos Salden, regisseur: Filmen maakt sterker

‘We denken erover een film te maken voor ons jubileum. Op zichzelf een nobel streven. Helemaal niet verkeerd. Maar zouden die mensen uit Schimmert wel weten waar ze aan beginnen? En weten waar ze aan beginnen als ík dat ga regisseren?

Allereerst maar eens ontmoedigen. Een aantal doemscenario's te voorschijn toveren. Zo!
Wat? Willen ze nog steeds? Nou ja zeg! Dan moeten ze er maar aan geloven. Je komt er ook pas echt achter wat het is door het te doen. En daarbij, ik wil wel. Niets leuker dan een film maken: Een verhaal bedenken. Uitwerken naar scènes toe. Omschrijven naar een scenario. Dialogen schrijven. Werkgroepen oprichten. Spelers casten. Alle ‘departementen’ op één golflengte krijgen. Lange draaidagen. Veel bier. Verschillende locaties. Terug bij cameraman Huub in zijn studio. Monteren, Corrie met koffie, monteren. Corrie met koffie, hermonteren en nog eens hermonteren… En dan komen de jongens van de muziek en is er weer bier.
Dat alles met maar één doel voor ogen: een goede, mooie film te maken waar iedereen die heeft meegewerkt trots op kan zijn.
En dan gaat het doek open en is hij er: ‘De Aeksterhaof’.
Het resultaat straalt kwaliteit uit. De film staat. De inzet heeft geloond, ook van iedereen die op de zevenentwintig uur band staat die uiteindelijk niet werd gebruikt. Gelukkig hebben de mensen van Crescendo zich in de beginfase niet laten ontmoedigen. In het streven naar een goed product groeide de vereniging en werd in toenemende mate sterker:

Crescendo dus. Proficiat!

Reserveren

Zodra de kaartverkoop voor onze nieuwe productie start, kunt u hier reserveren.

Facebook

Blijf op de hoogte van het meest recente Crescendo nieuws, volg ons op Facebook.