Pierre Simons, regisseur; Crescendo

Bij een verjaardag horen felicitaties. Daarom mag ik langs deze weg toneelvereniging Crescendo van harte gelukwensen met haar 25 jarig jubileum. Een aantal van deze 25 jaar heb ik bij deze vereniging mogen doorbrengen als regisseur. Ik herinner mij nog onze eerste ontmoeting, begin jaren 90, die plaats vond op de zolder van het oude Gemeentehuis. 'n Beetje onwennig zaten wij tegenover elkaar, 'n regisseur nog bezig aan de grote regiecursus en 'n groep spelers die toe was aan een nieuwe uitdaging.

Maar al gauw was het ijs gebroken toen bleek dat regisseur en spelers op dezelfde ‘golflengte’ zaten, wat betreft het maken van theater.
Door verkoop van het pand moesten we vrij snel verhuizen naar het Gemeenschapshuis, waar de eerste repetities plaatsvonden van het stuk: Prelude van Loek Elich. Crescendo was een bloeiende vereniging getuige het volgende stuk: Aangenaam Chantal van Frits Criens, waarin maar liefst twaalf personen meespeelden, een weelde voor een regisseur. Hetzelfde gold voor: ‘Ik wil Mjoessof spreken’ van Valentin Katajef, waaraan elf personen hun medewerking verleenden.
Maar Crescendo had ook veel jeugd hetgeen tot uiting kwam in een jeugdproductie, getiteld: ‘Yamal.… aangenaam’ van Peter van de Winden waar maar liefst elf jongens en meisjes in meespeelden, met Roel Stevens in de hoofdrol. Het thema van dit stuk was toen zeer actueel en handelde over een Marokkaanse jongen, die lid wilde worden van een jongerenclub (nog steeds actueel). Crescendo speelde ook voor het goede doel: Sponsoring restauratie van de Kerk.
Ik herinner mij nog een stralende zomerse Zondag, wij speelden toen in de openlucht in de tuin van de dokter de korte eenakter: De Simulant.
Na mijn laatste productie: Op blote voeten in het park van Neil Simon, waren beide partijen aan iets nieuws toe. Terugkijkend op de tijd bij Crescendo moet ik zeggen: ‘Het waren mooie spannende theaterjaren met ups en downs.” Maar ik had ze niet willen missen. Tot slot wens ik toneelvereniging Crescendo ook voor de toekomst veel succes toe.

Reserveren

Zodra de kaartverkoop voor onze nieuwe productie start, kunt u hier reserveren.

Facebook

Blijf op de hoogte van het meest recente Crescendo nieuws, volg ons op Facebook.